Simon Meander

Strength & Conditioning Coach

Tel: 070 – 473 80 54
Mail: simon.meander@viscus.se

Om Simon

Simon brinner för både fysisk och personlig utveckling och anser att ett fokus på båda delarna skapar en helhet som långsiktigt leder till såväl en bättre prestation i träningen som utanför. Han spelade själv ishockey när han var yngre. Även om han nu har lagt sina skridskor på hyllan har han har däremot aldrig lämnat ishallen. Simon är fystränare i Hanhals Kings sedan 2013 och spenderar den mesta av tiden i ishallarna i göteborgsområdet. Han jobbar med allt från SHL-spelare och konståkare till professionella E-Sportare.

Simons goda förmåga att kommunicera och förmedla kunskap har gjort honom till en populär föreläsare. Han föreläser om hälsa, barn- och ungdomsidrott, träningslära, idrottsnutrition, motivation och föreningsutveckling hos såväl stora företag som idrottsföreningar.

CV

Utbildning
  • Kandidatprogram Idrottsvetenskap: Sports Coaching (180hp), Göteborgs Universitet.
  • Rörelselära och Prestationsförmåga, Avancerad nivå (7,5hp).
  • 3D-funktion
  • Eleiko Kettlebell
Intresseområden
Förutom träning spenderar jag mycket tid i köket. Mat och vin ligger mig varmt om hjärtat. Jag reser gärna både till kyliga norr och varma södern. Allt man kan tävla i gör jag gärna och just nu spelar jag en del frisbeegolf.
Språk
  • Svenska (modersmål)
  • Engelska
Motto
”Träna optimalt, inte maximalt”
Simon anpassar träning för oss hockeykillar så att vi alltid tränar på rätt saker som gör oss till bättre hockeyspelare. Han är en stor bidragande faktor till att vi tog steget från division 2 till division 1.Viktor Johansson
Viktor JohanssonHockeyspelare, Hanhals IF